Spiritualiteit

De fases van de maan

september 19, 2019
De fases van de maan

Leven met de maan kan veel voor jezelf en je gemoedstoestand doen. Ook verklaart het waarom bepaalde gevoelens ineens omhoog komen en waarom bepaalde dingen op hun plek vallen. Ik probeer te leven met de fases van de maan en in dit artikel deel ik alle fases van de maan, maar ook wat ze betekenen.

De verschillende fases van de maan

De maan heeft 9 verschillende fases. Deze fases worden ingericht rondom de volle maan en de nieuwe maan. De verschillende fases zijn: De Nieuwe Maan – Jonge Maansikkel – Eerste kwartier – Wassende Maan – Volle Maan – Afnemende Maan – Laatste Kwartier – Asgrauwe Maan. Deze fases hebben allemaal een andere betekenis en een ander effect. Dit zijn de fases en effecten:

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is niet zichtbaar vanaf de aarde maar is de meest opwindende deel van de hele maancyclus. Dit is het moment om je dromen te manifesteren. De tijd om te creëeren en vooruit te kijken. Het is belangrijk om te onthouden dat alles modelijk is en dat je stoutste dromen waargemaakt kunnen worden. De sleutelwoorden voor deze maanfase zijn PotentieDromenEen Schone Lei.

De Nieuwe Maan Fase begint 1 tot 3,5 dagen na de afnemende maanfase na het laatste kwartier.

Jonge Maansikkel

Tijdens de Jonge Maansikkel is het de tijd dat je je dromen de kans geeft om te groeien. Zie het als een zaadje in de grond dat naar boven wil komen om een mooie plant te worden. Heel gauw worden je dromen zichtbaar. Schrijf je dromen op, lees ze hardop aan jezelf en Het Universum voor. Visualiseer je dromen. Hoe zou het zijn als je dromen uit waren gekomen? Hoe zou je je dan gedragen? Gedraag je nu al zo. De sleutelwoorden oor de Jonge Maansikkel zijn MoedVooruitgangGeloof.

De Jonge Maansikkel begint 3.5 tot 7 dagen na de Nieuwe Maan.

Eerste Kwartier

Tijdens het eerste kwartier op de weg van de nieuwe maan naar de volle maan, staat er een halve maan aan de hemel. Het Eerste Kwartier kan er voor zorgen dat je begint te twijfelen aan de dromen die je tijdens Nieuwe Maan heb vastgesteld. Misschien word je op dit moment op de proef gesteld. Zijn het misschien oude of foute dromen? Laat die dan lekker gaan. Neem de tijd om terug te gaan naar je dromen die je opmaakte tijdens Nieuwe Maan opnieuw te voelen en te visualiseren. Ook kan in deze maanfase zich een probleem voordoen. Des te meer reden om hard aan je dromen te werken. De sleutelwoorden van het Eerste Kwartier zijn UitdagingVertrouwenBetrokkenheid.

Het Eerste Kwartier vindt plaats zo’n 7 tot 10,5 dagen na de Nieuwe Maan.

Volle Maan

Wassende Maan (Gibbous Maan)

De Wassende Maan moedigt je aan om koers te houden en niet op te geven. Laat angst je plannen niet in de weg staan. Sta open voor alles dat het leven je geeft en leert. Als je denkt dat je iets moet veranderen in je leven om je dromen waar te maken is dit het moment daarvoor. Het level voelt nu alsof het uitpuilt van alle potentie die erin zit. Ook is er ruimte om oude gewoontes weer op te pakken en met iets nieuws beginnen is nog steeds een goed idee. De sleutelwoorden voor De Wassende Maan zijn AanpakkenVerbeterenAanpassen.

De Wassende Maan begint 10,5 tot 15 dagen na Nieuwe Maan.

Volle Maan

Wanneer het Volle Maan is, staat het maan op het toppunt van de maancyclus. Er staan nu dingen te gebeuren en dat weten we instinctief. Veel mensen slapen slecht of zijn erg onrustig tijdens (de aanloop naar) Volle Maan. Als onze wensen tot uiting zouden komen, is dat het moment dat het gebeurt. Ook worden er nu aanwijzingen gegeven om je te laten weten dat je op de goede weg bent. Sommige wensen hebben namelijk meer tijd nodig om zich te manifesteren. Voel je goed en wees blij met wat je hebt. De sleutelwoorden voor De Volle Maan zijn ResultaatVergevingDankbaarheid.

Volle Maan begint 15 tot 18,5 dagen na Nieuwe Maan.

Afnemende Maan

Het is nu tijd om rustig adem te halen. Na Volle Maan zijn we vaak geneigd om terug te vallen. Als de dingen toen slechter zijn verlopen, wat dan nu? Je hebt veel van jezelf gevraagd en energie gestopt in je eigen manifestaties. As je nu voelt dat je rust nodig hebt, pak die rust dan vooral gedurende dit deel van de maancyclus. Het is tijd om je opgedane kennis met anderen te delen. Je bent namelijk de afgelopen weken gegroeid in ervaring en wijsheid. Deel die kennis met anderen. De sleutelwoorden voor Afnemende Maan zijn CyclusOntspanningAanvaardingHergroeperen.

De Afnemende Maan begint 3,5 tot 7 dagen na Volle Maan.

Laatste Kwartier

Deze maanfase kan soms lastig zijn. De maan is halverwege het wonder en de potentie van de Nieuwe Maan. We weten nu wat in het verleden niet voor ons heeft gewerkt en het is dus tijd om je opnieuw te oriënteren. Je kan je vermoeid voelen tijdens het Laatste Kwartier maar dit is niet de tijd om te stoppen. Er heerst nu spanning als het resultaat van de rechte hoek tussen de zelfzuchtige zon en de emotionele maan. Je moet nu beslissen wat je mee wilt nemen naar de Nieuwe Maancyclus die binnenkort begint. De sleutelwoorden voor het Laatste Kwartier zijn HerwaarderingEvenwichtVertrouwen.

Het Laatste Kwartier begint 7 tot 10,5 dagen na de Volle Maan.

Asgrauwe Maan (Balsamic Maan)

Nu is het de tijd om los te laten. De Engelse naam is Balsamic en dat is een verzachtend geneesmiddel. En daar gaat deze fase voor Nieuwe Maan ook echt over. We hebben een weg afgelegd van hoop en dromen en via explosies van potentie naar verwerkelijking van wat wel kan en wat niet. Aanvaarding, overgave, vergeving. Nu is het tijd voor de verzachtende genezing. Dit is de tijd om rustig aan te doen. Laat je begeleiden en inspireren. Alles is mogelijk. Geef je over aan het Goddelijke. Er is namelijk een plan voor ons allemaal en wij zijn wat het Goddelijke heeft gemanifesteerd. De sleutelwoorden voor deze fase zijn GenezingVerzachtingOvergave.

De Asgrauwe Maan begint ongeveer 10,5 dagen na Volle Maan.

Bron: Leven met de maan – Yasmin Boland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *