Spiritualiteit

Het begin van een spirituele reis

september 1, 2019
Een spirituele reis

Het is tijd. Ik voel het! Het is tijd om op een spirituele reis te gaan die al zo lang kriebelt maar steeds werd weggedrukt. En het mooie is, ik neem jou mee! Ik neem jou mee zodat we samen spiritueel mogen groeien. Als eerste zal ik wat over mezelf vertellen. koffers ingepakt en klaar? Let’s go!

Spiritualiteit heeft mij altijd aangetrokken

Van huis uit ben ik Christelijk opgevoed. Wel met veel vrijheid, maar desondanks viel onze opvoeding grotendeels wel onder een bijbelkundige opvoeding. We gingen op zondag naar de kerk, gingen bidden voor, en danken na, het eten en mijn moeder las regelmatig voor uit de bijbel. Ik denk dat toen, nog zonder dat ik het met mijn bewustzijn kon meemaken, het eerste zaadje voor een spiritueler leven is geplant. Als rebelse tiener zocht ik graag de randjes van de spirituele wereld op. Ik ging geesten oproepen (nooit doen!) met klasgenootjes, begon met pendelen en in mijn twintiger jaren bezocht ik mijn eerste spirituele beurs. Ik had gedacht dat daar alleen maar ‘spiri gekkies’ rond zouden lopen. Maar niets was minder waar. Het waren gewone mensen zoals jij, ik, mijn vader en moeder. Het waren mensen die wisten dat er meer was dan het aardse.

Hoe werkt dat dan?

Ik ben lange tijd op zoek geweest naar wat voor mij werkt en past. Inmiddels kom ik daar steeds meer achter. Geesten oproepen heb ik na angstige ervaringen achter mij gelaten. Maar de verbinding zoeken met het spirituele in de wereld, dat bleef. Dus ik ging vaker naar Paraview en Paravisie. Ik leerde verschillende manieren van verbinden met het on-aardse. Het niet tastbare. En dat voelde fijn maar eng tegelijk. Dus stopte ik het langere tijd weg. tot nu. Nu sta ik er weer volledig voor open en ik stort me er direct middenin. Want zo ben was ik. Ik ga ging voor extremen. Alles of niets. Uiteraard, nu ik een dertiger ben gaat het allemaal iets genuanceerder, maar ik zet mezelf nog steeds graag volledig in voor iets waar ik achter sta en in geloof.

Attributen voor een spirituele reis

Het mooie is, voor een spirituele reis heb je niets behalve jezelf nodig. Tenzij je (net als ik) gevoelig bent voor externe stimulatie. Daarom gebruik ik verschillende Orakel Kaarten (daarover later meer), een Magic 8 Ball, boeken, wierook, yoga, meditatie en onder andere edelstenen. Maar zoals ik zei, eigenlijk heb je alleen jezelf nodig. Je bent namelijk onlosmakelijk verbonden met het Universum, met alles en iedereen. De natuur, de dieren, de mensen, de regen maar ook de zon en de maan. We zijn allemaal één. We komen allemaal voort uit dezelfde bron. En dat is een belangrijk inzicht dat ik je meegeef op deze reis. Mensen die onaardig doen, slechte bedoelingen hebben of gewoon anders zijn dan jij, ook daar ben jij mee verbonden. Houd van ze. Maar als ik niets nodig heb om een spirituele reis te maken, hoe begin ik dan? – Hoor ik je vragen. Die vraag snap ik helemaal. Het antwoord is simpel: voel. Voel je lichaam, voel je geest, voel de verbinding. Accepteer stilte, accepteer onbehagen en accepteer dat verzetten geen zin heeft.

Sytse, wat geloof jij dan?

Alles. Ik ben goedgelovig. Dat klinkt als een grapje, maar het is echt zo. Ik geloof in God, De Bron, Het Universum, Jezus, Boeddha, Brahma, Sanatana Dharma, Allah en alle andere spirituele leiders. Ze zijn immers ook onlosmakelijk met elkaar en met mij verbonden. Deze inspiratiebundel noem ik zelf altijd het Universum. Omdat het Universum alles omvat. Ik stip op mijn reis daarom ook verschillende overtuigingen aan omdat ze allemaal aansluiten op mijn alles omvattende overtuiging.

 

    1. Ik denk dat we er (onbewust) allemaal wel mee bezig zijn. Maar dat we het niet echt een naam kunnen geven. Gelukkig staan steeds meer mensen op en spreken zich openlijk uit zodat andere mensen herkennen wat ze ervaren en voelen <3

  1. Wat mooi om te lezen!

    Zelf ben ik in mijn tienerjaren erg geïntereseerd geraakt in het spirituele, maar kwam daar nooit echt openlijk voor uit. Het voelde alsof ik raar was en anders en voelde me niet verbonden met anderen.

    Na een burnout van een jaar besloot ik voor mijzelf te kiezen en kan mijn echte ik steeds meer vinden, door met spiritualiteit bezig te zijn. En wat anderen daarvan vinden maakt mij niet meer uit, als ík maar goed in m’n vel zit. Maar het is stiekem toch wel fijn om mensen tegen te komen die er ook bewust zo mee bezig zijn 😉

  2. Spiritualiteit is altijd al een onlosmakelijk deel van mij geweest. Na jaren zoeken ben ik vooral in het boeddhisme en de wicca terecht gekomen. Mooi dat jij jezelf nu ook de ruimte geeft om weer te verbinden met je essentie en je zijn! Veel plezier op deze mooie reis. Ik volg je graag verder 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *